Bevers

In ons dorp Hotsjietonia spelen de bevers (5 – 7 jaar), elke zaterdag hebben zij opkomst van 10 tot 12 uur. In het dorp gebeuren veel dingen met de dorpsbewoners waar we elke week mee spelen. Elke opkomst doen we wat anders en spelen we in op de leefwereld van de kinderen. Bij de bevers gaat het vooral om ontdekken en spelen op de scouting manier. In de agenda op de site is te vinden wanneer de bevers opkomsten hebben, wat we gaan doen is een verrassing!

Elke week doen we wat anders bij de bevers. Zo knutselen we, koken we en spelen we spelletjes! Elke week spelen we met een andere bewoner van Hotsjietonia. Elke bewoner vind wat anders leuk, zo houdt Bas Bos van de natuur, Kaart Hotsjietonia.pngRozemarijn houdt van koken en Fleur Kleur van toneelstukjes spelen. Hierdoor proberen we de opkomsten afwisselend te houden, zodat er voor ieder wat wils is.

Het programma is te vinden in de agenda. Hier kan je zien wanneer we wel of geen opkomst hebben. Ook hebben we een halfjaarplanning die we elk halfjaar naar je toe mailen zodat je op tijd op de hoogte bent.

Deze kan u hier vinden: Halfjaarplanning Bevers

De leiding van de bevers

Elke zaterdagochtend staat er leiding klaar om de opkomst in goede banen te leiden. De leiding bestaat uit: Pam, Sterre, Krista, Anne en Rosalie.

Pam

Hoi, ik ben Pam. Ik ben 24 jaar en afgestuurd als pedagogisch medewerker. Ik werk nu als gastouder bij verschillende gezinnen. Ik ben begonnen bij de scouts toen ik 12 was en ben in 2009 als leiding begonnen door maatschappelijke stage bij de welpen. Ik vond het zo leuk dat ik heb besloten daar te blijven. Na een aantal jaar was ik toe aan iets nieuws en ben leiding geworden bij de bevers waar ik veel plezier aan beleef. Hopelijk tot snel in Hotsjietonia!

Sterre

Hallo, ik ben Sterre en ik ben 20 jaar. Op mijn 8e ben ik begonnen bij de esta’s (nu welpen). Nu zit ik alweer 12 jaar op scouting en ben ik vanaf mijn 15e leiding. Eerst gaf ik leiding aan de bevers, toen heb ik ongeveer driekwart jaar bij de welpen gelopen en nu ben ik weer terug bij de bevers. Dit is de speltak waar ik het meeste plezier aan beleef. Ik vind het een leuke leeftijd, wil graag bijdragen aan het begin van de ontwikkeling van het kind bij scouting en mijn enthousiasme over scouting overdragen aan de kinderen, zodat ze leuk aan hun ‘scoutingcarrière’ beginnen. Naast scouting ben ik druk bezig met mijn studie Mondzorgkunde in Nijmegen. Verder vind ik het leuk om buiten te zijn, te wandelen, spelletjes te spelen, tekenen en houd ik veel van dieren.

Krista

Mijn naam is Krista en ik ben 18 jaar. Ik doe op dit moment de opleiding mediaredactiemedewerker in Arnhem. Ik ben in 2007 als welp begonnen en dit is mijn eerste jaar als leiding waar ik veel plezier aan beleef en veel leer! Naast scouting zwem ik voor de reddingsbrigade en teken ik graag!

Anne

Hoii, ik ben Anne en ik ben 20 jaar. Ik begon op scouting toen ik ongeveer 10 jaar oud was bij de scouts. Vanaf mijn 14e ben ik eerst maatschappelijk stage gaan lopen bij de welpen als leiding, waarna ik ook nog even bij de scouts heb meegeholpen en daarna bij de Bevers kwam! Ik vind het geweldig om te zien hoe de kinderen met elkaar omgaan, nieuwe vaardigheden leren en lekker rond te rennen, te spelen en te knutselen! Naast het leiding zijn ben ik ook nog actief als lid bij de Pivo’s (leeftijd 18+) waar ik elke zaterdag avond opkomst heb. Verder doe ik een opleiding om een film regisseur te worden, ik ga in September beginnen aan mijn 3e jaar. 

Whatsappgroep

Om het contact met ouders zo nauw mogelijk te houden hebben wij een groepsapp met ouders. Hier kunnen ouders hun vragen stellen of hun kind afmelden. Niet elke ouder wil in de groepsapp dus blijft de mail ons hoofd-communicatie middel.

Uniform

Op scouting hebben alle bevers een uniform, deze bestaat uit: een blouse, een das en een dasring. Dit uniform krijg je als je hebt besloten om lid te worden bij de scouting. Hiervoor hebben we een speciale installatie-opkomst, deze hebben we ongeveer elk halfjaar. Bij de installatie-opkomst ga je samen met andere kinderen een beverbelofte af leggen. Hiermee beloof je dat je je als een goede bever zal gedragen.

Ook kan je een badge verdienen, deze badge kan je dan op je blouse naaien, hier mee laat je zien dat je een bepaalde ervaring hebt opgedaan bij de bevers rondom een bepaald onderwerp.

Kamp

Eens in het jaar hebben we ons eigen weekendkampje in ons clubhuis. We blijven dan één nachtje slapen in Hotsjietonia! Tijdens een kamp is er altijd een bepaald thema waar we mee gaan werken.

Wil je een keer komen kijken?/Vragen/Bereikbaardheid

Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken? Dan kan je een mailtje sturen naar ons onderstaande mailadres. Je mag 4 keer komen kijken, na deze 4 keer maak je een beslissing of je wil blijven of niet.

Kun je een keer niet komen, dan kun je ons mailen. We vinden het fijn om te weten of we wel of niet op je hoeven te wachten. Maar als je gewoon een vraag hebt mag je natuurlijk ook altijd bellen of mailen.

de mail van de beverleiding is: bevers@scouting-westenenk.nl

Lid worden?

Als je naar 4 keer kijken besluit om te blijven, kan je hier het aanmeldingsformulier invullen en naar ons e-mail adres sturen!

Eén reactie

  1. mooi zo

Reageren is niet mogelijk