Bevers

In ons dorp Hotsjietonia spelen de bevers (5 – 7 jaar), elke zaterdag hebben zij opkomst van 10 tot 12 uur. In het dorp gebeuren veel dingen met de dorpsbewoners waar we elke week mee spelen. Elke opkomst doen we wat anders en spelen we in op de leefwereld van de kinderen. Bij de bevers gaat het vooral om ontdekken en spelen op de scouting manier. In de agenda op de site is te vinden wanneer de bevers opkomsten hebben, wat we gaan doen is een verrassing!

Elke week doen we wat anders bij de bevers. Zo knutselen we, koken we en spelen we spelletjes! Elke week spelen we met een andere bewoner van Hotsjietonia. Elke bewoner vind wat anders leuk, zo houdt Bas Bos van de natuur, Kaart Hotsjietonia.pngRozemarijn houdt van koken en Fleur Kleur van toneelstukjes spelen. Hierdoor proberen we de opkomsten afwisselend te houden, zodat er voor ieder wat wils is.

Het programma is te vinden in de agenda. Hier kan je zien wanneer we wel of geen opkomst hebben. Ook hebben we een halfjaarsplanning die we elk halfjaar naar je toe mailen zodat je op tijd op de hoogte bent.

Deze kan u hier vinden: Halfjaarplanning Bevers

De leiding van de bevers

Elke zaterdagochtend staat er leiding klaar om de opkomst in goede banen te leiden. De leiding bestaat uit: Pam, Sterre en Krista.

Pam

Hoi, ik ben Pam. Ik ben 24 jaar en afgestuurd als pedagogisch medewerker. Ik werk nu als gastouder bij verschillende gezinnen. Ik ben begonnen bij de scouts toen ik 12 was en ben in 2009 als leiding begonnen door maatschappelijke stage bij de welpen. Ik vond het zo leuk dat ik heb besloten daar te blijven. Na een aantal jaar was ik toe aan iets nieuws en ben leiding geworden bij de bevers waar ik veel plezier aan beleef. Hopelijk tot snel in Hotsjietonia!

Sterre

Hallo, ik ben Sterre en ik ben 20 jaar. Op mijn 8e ben ik begonnen bij de esta’s (nu welpen). Nu zit ik alweer 12 jaar op scouting en ben ik sinds mijn 15e leiding. Eerst begon ik bij de bevers, toen heb ik ongeveer 3 kwart jaar bij de welpen gelopen en ben nu weer terug bij de bevers. Dit is de speltak waar ik het meeste plezier aan beleef. Ik vind het een leuke leeftijd, wil ik graag bijdragen aan het begin van de ontwikkeling van het kind bij scouting en mijn enthousiasme over scouting over te dragen zodat ze leuk aan hun ‘scoutingcarriére’ beginnen.. Naast scouting ben ik druk bezig met mijn studie Mondzorgkunde in Nijmegen, ook vind ik het leuk om buiten te zijn, te wandelen, spelletjes te spelen, tekenen en houd ik veel van dieren.

Krista

Mijn naam is Krista en ik ben 18 jaar. Ik doe op dit moment de opleiding mediaredactiemedewerker in Arnhem. Ik ben in 2007 als welp begonnen en dit is mijn eerste jaar als leiding waar ik veel plezier aan beleef en veel leer! Naast scouting zwem ik voor de reddingsbrigade en teken ik graag!

Whatsappgroep

Om het contact met ouders zo nauw mogelijk te houden hebben wij een groepsapp met ouders. Hier kunnen ouders hun vragen stellen of hun kind afmelden. Niet elke ouder wil in de groepsapp dus blijft de mail ons hoofd-communicatie middel.

Uniform

Op scouting hebben alle bevers een uniform, deze bestaat uit: een blouse, een das en een dasring. Dit uniform krijg je als je hebt besloten om lid te worden bij de scouting. Hiervoor hebben we een speciale installatie-opkomst, deze hebben we ongeveer elk halfjaar. Bij de installatie-opkomst ga je samen met andere kinderen een beverbelofte af leggen. Hiermee beloof je dat je je als een goede bever zal gedragen.

Ook kan je een badge verdienen, deze badge kan je dan op je blouse naaien, hier mee laat je zien dat je een bepaalde ervaring hebt opgedaan bij de bevers rondom een bepaald onderwerp.

Kamp

Eens in het jaar hebben we ons eigen weekendkampje in ons clubhuis. We blijven dan één nachtje slapen in Hotsjietonia! Tijdens een kamp is er altijd een bepaald thema waar we mee gaan werken.

Wil je een keer komen kijken?/Vragen/Bereikbaardheid

Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken? Dan kan je een mailtje sturen naar ons onderstaande mailadres. Je mag 4 keer komen kijken, na deze 4 keer maak je een beslissing of je wil blijven of niet.

Kun je een keer niet komen, dan kun je ons mailen. We vinden het fijn om te weten of we wel of niet op je hoeven te wachten. Maar als je gewoon een vraag hebt mag je natuurlijk ook altijd bellen of mailen.

de mail van de beverleiding is: westenenkbevers@gmail.com

 

 

Eén reactie

  1. mooi zo

Reageren is niet mogelijk