Bevers

In ons dorp Hotsjietonia spelen de bevers (4 – 7 jaar). Elke zaterdag hebben zij opkomst van 10 tot 12 uur. In het dorp gebeuren er veel dingen met de dorpsbewoners, waar we elke week mee spelen. Elke opkomst doen we wat anders en spelen we in op de leefwereld van de kinderen. Bij de bevers gaat het vooral om ontdekken en spelen op de scouting manier. In de agenda op de site is te vinden wanneer de bevers opkomsten hebben maar wat we gaan doen is een verrassing!

Elke week doen we wat anders bij de bevers. Zo knutselen we, koken we en spelen we spelletjes! Elke week spelen we met een andere bewoner van Hotsjietonia. Elke bewoner vind wat anders leuk, zo houdt bijvoorbeeld Bas Bos van de natuur, Kaart Hotsjietonia.pngRozemarijn houdt van koken en Fleur Kleur van toneelstukjes spelen. Hierdoor proberen we de opkomsten afwisselend te houden, zodat er voor ieder wat wils is.

Het programma is te vinden in de agenda. Hier kan je zien wanneer we wel of geen opkomst hebben. Ook hebben we een halfjaarplanning die we elk halfjaar naar je toe mailen zodat je op tijd op de hoogte bent.

Deze kan je hier vinden: Halfjaarplanning Bevers

De leiding van de bevers

Elke zaterdagochtend staat er leiding klaar om de opkomst in goede banen te leiden. De leiding bestaat uit: Pam, Sterre, Rosalie, Anne, Evi en Mike.

Pam

Hoi, ik ben Pam. Ik ben 26 jaar en afgestudeerd als pedagogisch medewerker. Ik werk nu als gastouder bij verschillende gezinnen in verschillende leeftijden van 3 tot 12 jaar. Ik ben begonnen bij de scouts toen ik 11 was en ben in 2009 als leiding begonnen door maatschappelijke stage bij de welpen. Ik vond het zo leuk dat ik heb besloten daar te blijven. Na een aantal jaar was ik toe aan iets nieuws en ben lei-ding geworden bij de bevers waar ik veel plezier aan beleef. Hopelijk tot snel in Hotsjietonia.

 

Evi

Hoi, mijn naam is Evi en ik ben 15 jaar oud. Ik ben zelf met scouting begonnen bij de bevers, bij een andere scouting groep. Na de bevers ben ik van scouting af gegaan en ben ik in 2016 bij de scouts begonnen bij de Westenenk. In september dit jaar begin ik met de opleiding gespecialiseerd peda-gogisch medewerker. Ik heb op verschil-lende kinderen opgepast en doe dit nog steeds met veel plezier. Dit is mijn eerste jaar als leiding en ik kijk er erg naar uit! Ik vind het leuk om te zien hoe de kinderen met elkaar omgaan en hoe ze samen spelen. Ook ben ik actief als lid bij de RSA, ik heb daar elke vrijdag avond opkomst.

Mike

Hoi ik ben Mike en ik ben 20 jaar oud. Vroeger heb ik bij de Bevers en Welpen gezeten, dit was bij een andere groep. Ik zit nu in het derde leerjaar van de opleiding hbo-ict software engineering. Aangezien ik niet de hele dag achter een computer wou zitten, ben ik in 2018 weer terug gekomen op scouting bij de pivo’s. Dit is mijn eerste jaar als leiding en ik vind het tot nu toe heel erg leuk.

 

   

  

Whatsappgroep

Om het contact met ouders zo nauw mogelijk te houden hebben wij een groepsapp met ouders. Hier kunnen ouders hun vragen stellen of hun kind afmelden. Niet elke ouder wil in de groepsapp dus blijft de mail ons hoofd-communicatie middel.

Uniform

Op scouting hebben alle bevers een uniform, deze bestaat uit: een blouse, een das en een dasring. Dit uniform krijg je als je hebt besloten om lid te worden bij de scouting. Hiervoor hebben we een speciale installatie-opkomst, deze hebben we ongeveer elk halfjaar. Bij de installatie-opkomst ga je samen met andere kinderen een beverbelofte af leggen. Hiermee beloof je dat je je als een goede bever zal gedragen.

Ook kan je een badge verdienen, deze badge kan je dan op je blouse naaien, hier mee laat je zien dat je een bepaalde ervaring hebt opgedaan bij de bevers rondom een bepaald onderwerp.

Kamp

Eens in het jaar hebben we ons eigen weekendkampje in ons clubhuis. We blijven dan één nachtje slapen in Hotsjietonia! Tijdens een kamp is er altijd een bepaald thema waar we mee gaan werken.

Wil je een keer komen kijken?/Vragen/Bereikbaardheid

Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken? Dan kan je een mailtje sturen naar ons onderstaande mailadres. Je mag 4 keer komen kijken, na deze 4 keer maak je een beslissing of je wil blijven of niet.

Kun je een keer niet komen, dan kun je ons mailen. We vinden het fijn om te weten of we wel of niet op je hoeven te wachten. Maar als je gewoon een vraag hebt mag je natuurlijk ook altijd bellen of mailen.

de mail van de beverleiding is: bevers@scouting-westenenk.nl

Lid worden?

Als je naar 4 keer kijken besluit om te blijven, kan je hier het aanmeldingsformulier invullen en naar ons e-mail adres sturen!

Eén reactie

  1. mooi zo

Reageren is niet mogelijk