Welpen

Welpen zijn jongens en meiden tussen 7 en 11 jaar die elke zaterdagochtend leuke avonturen beleven. Elke zaterdag komen we tussen 10:00 en 12:00 uur bij elkaar in ons clubhuis. We doen dan allerlei leuke dingen, zoals spelletjes, wat leren over EHBO, speurtochten, een kampvuur maken, verkleden en nog veel meer!

Wij hanteren op dit moment een wachtlijst.

Bij de welpen doen we elke week weer wat anders. We noemen maar een paar voorbeelden zoals: knopen leren, een bosspel doen, knutselen, een speurtocht lopen, buskruit spelen (een soort verstoppertje), koken, hutten bouwen, een bonte avond, op kamp gaan, en zo kunnen we nog veel meer leuke dingen bedenken! Onze opkomsten baseren wij op de activiteiten gebieden van de scouting (afbeelding), zo zorgen we er voor dat elke opkomst gevarieerd is.

Het programma is altijd te vinden in de agenda. Hierin staat wanneer er wel of geen opkomst is en wanneer er iets bijzonders te doen is. Wat we elke opkomst precies gaan doen blijft een verrassing!

Kampen

Elk jaar hebben we diverse kampen, meestal slapen we in het najaar een nachtje in ons eigen clubhuis. In de zomer gaan we met z’n allen op zomerkamp. We gaan dan altijd naar een clubhuis van een andere scoutinggroep in een andere plaats. Zo zijn we onder andere al in Almelo, Ugchelen, Soest en Loenen geweest.

De leiding van de welpen

De leiding van de welpen bestaat uit: Sam, Caitlin, Jekar en Patma. Zij staan elke zaterdagochtend voor de welpen klaar om er een mooie opkomst van te maken. Sam is als scout bij scouting Westenenk begonnen, hij is nu leiding bij de welpen en de scouts. Caitlin is begonnen als welp en is lid van de speltak RSA. Patma is begonnen als welp en is enkele jaren leiding bij de bevers geweest. Jekar komt uit Syrië en is bezig met Nederlands leren.

Whatsappgroep

Om het contact met ouders zo nauw mogelijk te houden hebben wij een groepsapp met ouders. Hier kunnen ouders hun vragen stellen of hun kind afmelden. Niet elke ouder wil in de groepsapp dus blijft de mail ons hoofd-communicatie middel.

Uniform

Op scouting hebben alle welpen een uniform, deze bestaat uit: een blouse, een das en een dasring. Dit uniform krijg je als je hebt besloten om lid te worden bij de scouting. Hiervoor hebben we een speciale installatie-opkomst, deze hebben we ongeveer elk halfjaar. Bij de installatie-opkomst ga je samen met andere kinderen een welpenbelofte af leggen. Hiermee beloof je dat je je als een goede welp zal gedragen.

Ook kan je een insigne verdienen, deze insigne kan je dan op je blouse naaien, hier mee laat je zien dat je een bepaalde vaardigheid kan. Denk hierbij aan een zakmesinsigne, EHBO-insigne of een kampvuurinsigne.

Keertje komen kijken?

Op dit moment zitten we vol en hanteren we een wachtlijst. Wanneer uw kind een keer wilt komen kijken, kan zijn/haar naam op de wachtlijst worden gezet. Wanneer we weer plek hebben, wordt u vanzelf gecontacteerd door de leiding.

Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken? Dan kan je een mailtje sturen naar ons onderstaande mailadres. Je mag 4 keer komen kijken, na deze 4 keer maak je een beslissing of je wil blijven of niet.

Kun je een keer niet komen, dan kun je ons mailen. We vinden het fijn om te weten of we wel of niet op je hoeven te wachten. Maar als je gewoon een vraag hebt mag je natuurlijk ook altijd mailen.

Het e-mailadres van de welpen leiding is welpen@scouting-westenenk.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.