Scouts

Scouts zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 11 tot 15 jaar. De scouts komen iedere vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 bijeen om een programma te draaien. Dan gaan we bijvoorbeeld knopen, pionieren, hakken, koken, sporten en spelen. Ook stoken we vuurtje of werken we aan routetechniek. Natuurlijk kun je ook zelf ideeën aandragen voor een programma.

Visie

De scouts zijn kinderen in leeftijd van 11 tot 15 jaar. Tijdens deze jaren verandert er veel voor de kinderen, ze gaan naar de middelbare school en de eerste stappen op weg naar zelfstandigheid worden gezet. Het programma van de scouts sluit hierop aan. De activiteiten leggen een nadruk op samenwerking en een eerste stap naar zelfstandigheid. De eerste jaren wordt vooral aandacht besteed aan het leren van scouting technieken, waarbij ze met samenwerken de technieken in de praktijk moeten brengen, bijvoorbeeld samen een tocht lopen. In de latere jaren ligt de nadruk op zelfstandigheid. De scouts zijn onderverdeeld in patrouilles. De oudste kinderen zijn meestal patrouille leider (PL) of assistent-patrouille leider (APL) en krijgen dus zo enige verantwoordelijkheid over een groepje kinderen. Tijdens kampen moeten de kinderen meestal zelf koken. De PL moet het werk een beetje verdelen over alle patrouille leden. Het mag duidelijk zijn dat de leiding er altijd is op de achtergrond om indien nodig de kinderen te helpen. We hopen een beeld te hebben gegeven van wat de scouts doen. Dit overzichtje kan echter nooit alles omvatten en mocht u dan ook vragen hebben, dan kunt u altijd contact met de leiding opnemen.

LogosAgenda

Onze opkomsten
staan in de agenda
die je zo kunt openen.

Klik hier voor de agenda.

De scouts worden onderverdeeld in patrouilles. Een patrouille bestaat uit een combinatie van jongere en oudere kinderen.

Kamp

Naast de opkomsten zijn kampen erg belangrijk. De scouts gaan een paar keer per jaar enkele dagen weg. Dan slapen jullie meestal in tenten. Elke patrouille heeft zijn eigen materiaal, waaronder een tent en eigen keukenuitrusting. Dit materiaal wordt gebruikt tijdens kampen. Een overzicht van de kampen is hieronder gegeven. Op de site staan ook foto’s van verschillende kampen.Weekendkamp ergens in maart: tijdens dit kamp wordt meestal op het clubhuis geoefend in kamperen, tent opzetten enz.

Tijdens de zomervakantie gaan de scouts 5 tot 8 dagen op zomerkamp ergens in Nederland. In het najaar zijn de regionale hikes, dit is weer met alle scouting groepen uit de regio. De scouts lopen dan een tocht op hun eigen niveau. Er zijn 4 hikes voor ieder jaar dat ze bij de scouts zitten, oplopend in moeilijkheid. Als afsluiting van het jaar gaan de Scouts op winterkamp.

RSW

In april zijn de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW). Dit is een groot kamp samen met andere scouting groepen, uit de omgeving van Apeldoorn, Deventer, Holten, Olst. Er komen ongeveer 300 kinderen om met zijn allen een leuk weekend te hebben. Hier laten alle deelnemende patrouilles zien dat ze kunnen samenwerken, een keuken kunnen pionieren, een route kunnen lopen enz.

Leiding van de Scouts

De leiding van de scouts bestaat uit Sam, Marcelo, Maaike en Marnix.

Leiding gezocht!

Wij zoeken versterking in het vaste leidingteam! Ben jij 24 jaar of ouder en heb jij zin om met kinderen te werken? Mail dan naar bestuur@scouting-westenenk.nl

Bereikbaar

Kun je een keer niet komen, dan kun je ons bellen. We vinden het fijn om te weten of we wel of niet op je hoeven te wachten. Maar als je gewoon een vraag hebt mag je natuurlijk ook altijd bellen of mailen.

Het e-mailadres van de scoutsleiding is scouts@scouting-westenenk.nl

Vind jij het leuk om met andere leeftijdsgenoten elke vrijdag avond en soms in het weekend uitdagende activiteiten aan te gaan. Veel in competitie vorm patrouilles tegen elkaar en soms tegen de leiding. Dan hoor jij bij ons. Heb je zin om een keer te komen kijken neem eerst even contact op met scouts@scouting-westenenk.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.